L’equip júnior lluita pel Top10

L’equip júnior lluita pel Top10

18/04/2021, 14:04 / 0 comentari(s)

Avui dissabte 25 de febrer, s’ha celebrat la cursa individual júnior i cadet dels campionats del món d’esquí de muntanya Alpago - Piancavallo 2017 que organitza la ISMF.

Andorra, finalment, ha participat amb l’equip júnior masculí.

L’equip cadet (Andrea Sinfreu i Marcel Prat) es reserva per a l’sprint de dimarts 28.

La cursa s’ha celebrat amb condicions de neu molt dura degut a la boira i humitat d’ahir i el fred de la nit passada, cosa que ha fet que l’organització hagués de modificar el traçat per a buscar alguna baixada en bones condicions donat que les que s’havien utilitzat ahir, estaven molt malmeses.

El recorregut ha tingut un desnivell de 1.300m de desnivell positiu (D+) amb 5 pujades i 5 baixades.

 

Sergi Casabella Sin, millor andorrà

En Sergi ha estat el més ràpid de l’equip nacional, lluitant pel Top10 durant tota la cursa.
En la tercera pujada ha pogut deixar enrere els esquiadors espanyols amb el que havia estat a la par en la primera part del traçat i s’ha pogut centrar en intentar atrapar al 10è.
Finalment, ha entrat 11è, amb un temps d’01:39:16.

David Pérez ha entrat 16è (01:44:19), Carles Serra 18è (01:47:17) i Arnau Soldevila, per problemes amb el material, 24è.

La cursa ha estat guanyada per l’italià Davide Magnini, esquiador sense rivals, amb un temps d’01:24:09.
L’han acompanyat al podi els seus compatriotes Nico Canclini i Enrico Ross.

 

Valoracions entrenador nacional

En paraules de l’entrenador nacional de l’equip júnior, Xavi Comas, “estic molt satisfet de la cursa que han realitzat perquè com sempre s’hi han deixat la pell amb un traçat molt exigent que mai trobem al Pirineu i que, per tant, no podem entrenar-lo. Val a dir que en aquesta categoria el Davide Magnini està dos esglaons per sobre la resta i si fem el percentatge en relació al segon classificat, el Sergi estaria a només un 10% del guanyador “.