Els campionats del món s’inicien amb bons resultats

Els campionats del món s’inicien amb bons resultats

18/04/2021, 13:04 / 0 comentari(s)

Avui divendres 24 de febrer, s’ha donat el tret de sortida a les competicions dels campionats del món d’esquí de muntanya Alpago - Piancavallo 2017 que organitza la ISMF amb la cursa individual per a les categories sènior i espoir.

Andorra hi ha participat en sènior masculí i femení i, en espoir, sols en categoria masculina.

La cursa s’ha iniciat amb unes condicions de neu regulars donat l’ambient humit que hi havia aquest matí en la línia de sortida, on s’hi arribava després d’una aproximació de 30 minuts a peu.

 

Xavier Areny, millor andorrà

Xavi Areny ha estat l’esquiador més ràpid en completar el recorregut de la individual d’avui, entrant en la 28a posició, amb un percentatge de temps respecte el vencedor de +13’4%.
En aquesta categoria, hi ha hagut una lluita aferrissada per les primeres places, cosa que ha marcat uns temps rapidíssims en un traçat molt tècnic en el que s’ha imposat l’italià Damiano Lenzi (01:52:10) per una dècima al català Kilian Jornet (01:52:11). El tercer en el podi, l’alemany Anton Palzer, també ha entrat en el mateix segon que els 2 primers (01:52:44).

Les bones sensacions, però, han estat la tònica general en tot l’equip andorrà, on Joan Albós ha estat 40è (+19’9%), el seu germà David ha marcat el 43è millor temps (+20’7%) i Jordi Solé 51è.

L’espoir Marc Font, ha entrat 44è de la general i 11è de la seva categoria (+21% del guanyador absolut i +13% del vencedor espoir).

En dones, la cursa tenia un recorregut perfecte per a l’actual campiona de la Copa del Món i vencedora avui a Itàlia, la francesa Laetitia Roux.
La nostra representant, na Maria Fargues, ha estat 20a (+18’1%) gràcies a la gran fortalesa física amb la que ha arribat als mundials, malgrat no ser el tipus de circuit que a ella l’afavoreix.

 

Individual júnior i cadet

Demà serà el torn dels més joves, on Sergi Casabella, David Pérez, Arnau Soldevila i Carles Serra competiran en categoria júnior.

Andrea Sinfreu i Marcel Prat, debutaran en els mundials en categoria cadet.